Wat een teamprestatie, met Maarten Kuunders als absolute uitblinker! Een door blessures geplaagd ZSV moest in de uitwedstrijd tegen EHC aantreden met een elftal waarin maar liefst vier vaste spelers ontbraken, maar wist wel te winnen met klinkende cijfers: 0-3!
Vooraf aan deze wedstrijd werden de kansen van de geelzwarten niet hoog ingeschat, want én spelen tegen de koploper én aan moeten treden met spelers die het eerste elftal nog nooit of amper gehaald hadden, gaf niet veel hoop. Maar met een teamspirit die er niet om loog, werd de koploper op eigen veld getrakteerd op een flinke nederlaag.

Door: Martien van Rijt

Het begin was moeilijk voor de bezoekers. De thuisploeg hanteerde een hoog speltempo en de geelzwarten hadden duidelijk nog moeite met de juiste posities. Niet gek natuurlijk, met zoveel vervangers. Na een kwartiertje was het eerste doelgevaar voor ZSV daar. Een prima aanval over links leidde tot een voorzet die Stan van Helmond maar net miste met het hoofd. De hoekschop die volgde leverde opnieuw een corner op en nu was het Maarten Kuunders die de bal wel kon inkoppen. De Limburgse goalie plukte de bal uit de kruising. In de 18e minuut kreeg ZSV een vrije trap te nemen vanaf rechts, nabij de cornervlag. Joost Verberne legde de bal goed en schoot met links de bal voor. Die leek in een keer het doel in te vliegen, maar met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman de bal terug het veld in te duwen. En daar was Maarten Kuunders, hij werkte de bal van dichtbij binnen en zo stond er een verrassende 0-1 voorsprong op het scorebord!
Na iets meer dan een half uur spelen was er opnieuw een mogelijkheid voor Maarten Kuunders, maar dit keer schoof hij de bal vanaf links voorlangs. Uit de tegenstoot was EHC tot twee keer toe gevaarlijk, maar doelman Leon Thijs greep evenveel keren geweldig in! Vijf minuten later speelde ZSV over rechts een prima aanval uit en dit keer schoot Maarten Kuunders vanaf die kant maar net voorlangs. Op slag van rust was het wel weer raak. Een aanval van de thuisploeg werd afgeslagen en uit een razendsnelle counter tekende Maarten Kuunders voor zijn en ZSV’s tweede doelpunt. Daarmee was de ruststand bereikt.

In de tweede helft werd een fel EHC verwacht en dat bleek ook uit te komen. De Limburgers gooiden meer fysiek in het spel, wat ze een aantal gele kaarten opleverde. Doelpunten bleven echter uit. In de 65e minuut kreeg een EHC-speler zijn tweede gele kaart voorgehouden, met een rode kaart als ‘bonus’. De thuisploeg moest met tien spelers verder, maar dat betekende niet dat er niet meer op de aanval gespeeld werd. De roodwitten wilden koste wat kost de aansluitingstreffer forceren en ZSV moest alle zeilen bijzetten om dat te voorkomen. In de 68e minuut kwam Jordi van der Heijden de debuterende en moegestreden Teun van Bommel vervangen en in de 82e minuut mocht Joep Claassen gaan rusten, nadat hij vervangen was door Dave Huisman. Vijf minuten voor tijd leek de thuisploeg dan toch de aansluitingstreffer te scoren, maar wie stond er op de doellijn om het leer uit de doelmond te ranselen… jawel, ook hier was Maarten Kuunders die zorgde dat de gasten geen hoop konden putten uit een doelpunt! In de 86e minuut kwam Koen Janssen voor Joost Verberne. Een wissel om toch vooral ook tijd te winnen, maar de ZSV-coach won meer! Uitgerekend invaller Janssen sprintte achter een diepe bal aan, maar leek te laat te komen. De EHC-doelman vergistte zich echter deerlijk en in zijn haast om het leer naar voren te spelen, raakte hij met zijn benen in de knoop. Koen Janssen zag daardoor zijn sprint vol uitbetaald worden, want hij kon de bal in de extra tijd makkelijk in het lege doel plaatsen: 0-3!

Met deze knappe overwinning mocht ZSV een treetje klimmen en is het de lijstaanvoerder in de eerste klasse D! Een geweldige prestatie van de geelzwarten!