Direct werd duidelijk dat de thuisploeg in het duel met VV Schaesberg uit Landgraaf met niets minder dan een driepunter genoegen wilde nemen. De geelzwarten startten gretig, maar waren ook slordig. De overwinning kwam er uiteindelijk, maar met wat meer meeval en zorgvuldigheid was die veel ruimer geweest dan de 2-1 die uiteindelijk op het scorebord stond.

Door: Martien van Rijt

ZSV kwam fel uit de startblokken in het inhaalduel tegen VV Schaesberg. Het speelde niet altijd zorgvuldig, maar was wel gretig. De eerste hoekschop leverde nog geen gevaar op, maar de geelzwarten bepaalden wel de toon. Na bijna tien minuten was er even geen afstemming in de ZSV-defensie, wat leidde tot de eerste gevaarlijke situatie voor het doel van Leon Thijs. Die bleef zonder gevolgen. Twee minuten later werd uit een snel genomen vrije trap Stan van Helmond diep gestuurd. Oog in oog met de doelman kon hij echter niet afronden. Dat gebeurde in het eerste kwartier een aantal keren, met telkens hetzelfde resultaat. Het zat Van Helmond in die fase niet echt mee n de afronding. Na ruim een kwartier gold dat ook voor Davy Althuizen die bij een prima mogelijkheid vanaf links zijn inzet hoog over zag gaan. Na ruim twintig minuten schatte Rick Leenders de bal verkeerd in, wat leidde tot de eerste mogelijkheid voor de gasten. Gelukkig voor ZSV was daar dan altijd nog doelman Leon Thijs, die geen moeite kende met de inzet. Een half uur was de wedstrijd oud, toen de thuisploeg eindelijk loon naar werken kreeg. Een snelle uitbraak van de thuisploeg bracht wanorde in de Limburgse defensie. Thijs Meulendijks profiteerde door de bal op te pikken en de doelman uit te spelen. Kinderlijk eenvoudig wandelde hij vervolgens de verdiende 1-0 het doel binnen! Lang kon ZSV niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later stonden te veel mensen alleen maar te kijken en kon de bal van dichtbij binnengetikt worden door een Limburgse aanvaller: 1-1. ZSV kon weer opnieuw beginnen en mocht dat zichzelf verwijten. Nog voor rust werd het dan ook weer rechtgezet. Een makkelijk gegeven vrije trap werd door Davy Althuizen ingeschoten. De Limburgse goalie kon alleen pareren, waarna Remco vd Akker de bal hoog in de hoek joeg: 2-1! Zo werd de rust toch met een verdiende voorsprong bereikt.

Nog voordat er in het tweede bedrijf een goede aanval te noteren viel, was er wel een makkelijk gegeven gele kaart voor Davy Althuizen, toen hij na een minuut of tien spelen zijn tegenstander over zijn been liet draaien. Vijf minuten later was er dan de eerste mogelijkheid na rust. Opnieuw was die voor Stan van Helmond, maar ook dit keer wist hij, alleen voor de doelman, niet te scoren. Na ruim een uur ontving Stan van Helmond opnieuw een lange dieptepass. Dit keer nam hij de bal direct en vanuit de draai schoot hij maar net voorlangs. Enkele minuten later snelde Stan van Helmond opnieuw langs de rechterkant richting doellijn. Hij gaf vervolgens een perfecte voorzet. Koen Kuunders moet de bal gevoeld hebben, toen hij het doel in dook. De bal ging echter voorlangs… Na 67 minuten werd Rick Leenders, die zijn vroege fout meer dan goedgemaakt had, vervangen door Dirk van Limpt. Met nog tien minuten op de klok kwam ZSV er weer goed uit. Stan van Helmond koos dit keer voor prima afleggen op de meegelopen Davy Althuizen, maar diens schot ging ruim over het Limburgse doel. Enkele minuten later ontving Romano Raets van de bezoekers direct rood toen hij, nadat hij de bal verspeelde, gefrustreerd een trap na gaf aan Ruud van de Vrande. Met een man minder moesten de Limburgers proberen de bakens te verzetten, terwijl er al zo weinig te halen viel. Vij minuten voor tijd was er opnieuw een kaart voor een Schaesbergse verdediger, nadat hij met een overtreding op Davy Althuizen aan de noodrem trok. Geel viel hem ten deel en Althuizen kon geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Remco Peggen. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd was er nog een kunststukje van Koen Kuunders. Hij kreeg de derde of vierde mogelijkheid om te scoren. Dit keer boogde hij de bal op doel; die viel op de lat, stuiterde op, viel opnieuw op de lat, om vervolgens achter het doel te vallen. De blessuretijd bedroeg bijna vijf minuten, maar aan de stand veranderde niets meer.

ZSV deed met deze verdiende overwinning goede zaken, al veranderde er onder op de ranglijst niets in de volgorde. Donderdag speelt de ploeg van coach Johan Vullings het uitduel in de bekercompetitie tegen het Schijndelse SV Avanti ’31, koploper in de derde klasse E. Zondag wacht het thuisduel met SV Someren. Daarmee hebben de geelzwarten nog wel een appeltje te schillen, want in Someren werd ZSV met 4-0 afgeschminkt… Dat moet zondag anders, wil het een ingezette opmars vasthouden!