In een meer spannend dan goed duel heeft ZSV de volle winst gepakt aan de Deurnese kant van De Kranenmortel. De eerste helft was eigenlijk het aankijken nauwelijks waard, maar de tweede helft was wat beter. Aan het einde van de wedstrijd klonk het ‘Wa kan ut gève’ weer op het sportpark en de spelers van ZSV vierden de overwinning van 1-2 met de supporters.

Door: Martien van Rijt

Toen de wedstrijd in gang gezet werd door scheidsrechter Prick, werd al snel duidelijk dat de supporters niet voor het vermaak op deze wedstrijd af hadden hoeven komen. De bal werd de eerste minuten door de thuisploeg in bezit gehouden, maar deze werd net zoveel breed als terug gespeeld. Vooruit kwam niet op in de hoofden van de blauwwitten. Ook ZSV spande zich niet bovenmatig in, maar het eerste gevaar én gelijk het eerste doelpunt was wel voor de geelzwarten. Bekeken werd Maarten Kuunders in de 14e minuut vrij gezet voor de Deurnese doelman. Met een simpel tikje stuurde hij het leer langs de doelman het doel in en daarmee kwam de 0-1 op het scorebord te staan. Het duurde vervolgens weer een kwartier voordat de thuisploeg een mogelijkheid kreeg. Harm van der Steen ontving de bal vanaf links en met een inzet achter het standbeen, wees hij de bal net naast. Vier minuten later speelde Martina de bal keurig door op Jan Kuijpers, die vanaf links het leer in de lange hoek plaatste: 1-1. In de slotfase waren er mogelijkheden voor Davy Althuizen namens ZSV en voor Kuipers namens de thuisploeg, maar beide keren leverde dat geen doelpunt op. In de laatste minuut van de eerste helft was er nog geel voor Marco Manders die de aanval van de tegenstander eruit haalde. Na een povere eerste helft kon met die 1-1 de thee opgezocht worden.

De tweede helft ging van start met Ron Verlijsdonk voor Stan van Helmond. In de 53e minuut was er een voorzet die met het hoofd verlengd werd op Maarten Kuunders. Zijn kopbal ging voorlangs. Daarmee werd wel het startsein gegeven voor een sterkere fase voor de bezoekers. ZSV was de aanvallende ploeg en gaf nagenoeg niets weg. Twee minuten later was er geel voor Kuipers na een overtreding op Maarten Kuunders. Na een uur spelen, was ZSV echt sterker en wist een aantal hoekschoppen op rij te forceren. ZSV bleef aandringen en er was opnieuw geel voor Deurne toen Niek van de Berg werd gehinderd.
In de 63e minuut was het dan raak en scoorde ZSV de verdiende 1-2: uit een hoekschop kopte Dirk Verlijsdonk goed binnen. Na deze voorsprong zakte ZSV eigenlijk te ver in en wachtte de tegenstander op. Regelmatig werden daarbij overtredingen gemaakt die leidden tot gele kaarten voor Ruud van de Vrande en voor Dirk Verlijsdonk. In de 80e minuut wisselde de coach van SV Deurne aanvallend en bracht Stefan van de Werf voor Wim Verbeek.
Het slotoffensief van de thuisploeg leidde tot een flink aantal voorzetten, maar die leverden niet echt gevaar op. Het clublied van ZSV schalde vijf minuten voor tijd al over De Kranenmortel. In blessuretijd kwam Joost Verberne nog voor Davy Althuizen en was er nog geel voor Joep Claassen die zijn tegenstander aan de arm trok. Met nog enkele minuten te gaan, was er ook rood voor Harm van der Steen die na een hoekschop tot twee keer toe ZSV-goalie Leon Thijs bij het hoofd pakte en geel voor Rick Wiersema die daarop reageerde. Ook Luc Mathij pakte nog een gele kaart en daarna klonk het eindsignaal.

ZSV kon drie punten bijschrijven na deze eerste editie van de Kranenmortelderby van het nog prille seizoen. Volgende week komt promovendus Heeze op bezoek in Zeilberg.