In een koud Hoensbroek (de sneeuw lag nog achter het doel) op kunstgras zorgden de geelzwarten voor opwarmende voetbalhoogtepunten! Hoewel EHC nog op voorsprong was gekomen, trok ZSV nog voor rust de wedstrijd naar zich toe. In de tweede helft bouwde de ploeg van Johan Vullings de voorsprong uit en nam het drie punten mee naar Zeilberg.

Door: Martien van Rijt

Na een zoektocht naar een flappentap, bereikte ik net op tijd het veld waarop het duel EHC/Heuts-ZSV gespeeld werd. Ik was ruim een kwartier te laat, maar net op tijd om het doelpunt van de thuisploeg in de 20e minuut te zien. Geen geweldig begin en de beteuterde gezichten bij ZSV spraken boekdelen! Van de ploeg die op de ranglijst binnen handbereik was, werd liever geen doelpunt gezien. Het duurde dan ook even voordat het geloof terug was. Enkele keren werd een aanval van ZSV na discutabele vlagsignalen voortijdig tot een vroegtijdig einde gebracht, maar in de 43e minuut liep dat anders. ZSV kwam op gelijke hoogte na een mooi uitgespeelde aanval. Stan van Helmond scoorde de 1-1 op aangeven van Thijs Meulendijks. De assistent probeerde opnieuw met een vlagsignaal nog orde op zaken te stellen, maar de scheidsrechter liep goed mee en weigerde mee te gaan in die uitleg. Op slag van rust kwam ZSV op voorsprong! Stan van Helmond zette goed door, zag Davy Althuizen goed staan en bediende hem keurig. Uit de draai schoof die de bal in de lange hoek: 1-2! Nog voor rust was er zelfs nog een nieuwe kans voor ZSV, maar de bal werd rakelings overgekopt. Met een kleine voorsprong gingen de geelzwarten de rust in.

In de tweede helft kwam Marco Manders voor Dirk Maas. Die helft was pas drie minuten bezig, toen ZSV verder ging zoals het de eerste helft eindigde. Davy Althuizen stuurde Stan van Helmond weg en die rondde prima af, waarmee de stand op 1-3 kwam. Na een uur kwam Ward Veldpaus voor de vaak geraakte, en dus beurse, Thijs Meulendijks. Enkele minuten later viel de 1-4! Een prachtige voorzet van Stan van Helmond paste precies op het hoofd van Remco van den Akker en diens kopbal paste exact in de kruising! Met nog twintig minuten op de klok kwam Tim van de Steijn voor Stan van Helmond, die terug kon kijken op een prima wedstrijd. Tien minuten later kwamen Remco Peggen en Tom Venner voor Rick Wiersema en Davy Althuizen. De beste kansen waren nog steeds voor ZSV, maar de eindstand bleek al bereikt.

Volgende week wacht ZSV opnieuw een uitduel. Dan mogen de geelzwarten proberen deze goede lijn voort te zetten tegen Ster De Stein.