Het was hard werken voor de thuisploeg om een al vroeg opgelopen achterstand weg te poetsen, maar uiteindelijk lukte dat de geelzwarten. Sterker nog, in de slotfase was de thuisploeg nog dicht bij de winst toen een bal van Maarten Kuunders op de kruising uiteenspatte.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg toen Erwin van de Broek in de 4e minuut over rechts goed doorkwam en een voorzet afleverde die door Koen Kuunders maar net naast geschoten werd. Vier minuten later stond de 0-1 op het scorebord. Kevin van de Broek liet zich foppen, waardoor zijn tegenstander de bal kon voorzetten. Diens ploegmaat controleerde de bal met de borst en uit de draai verschalkte hij doelman Vaneker.
Na 15 minuten was er opnieuw een kans voor de thuisploeg toen, na een aanval over veel schijven, de bal belandde in de doelmond van Bekkerveld. Koen en Maarten Kuunders liepen elkaar in de weg, waardoor de inzet slechts hobbelend richting goal ging. Drie minuten later ging Kevin van de Broek, die niet zijn gelukkigste wedstrijd speelde, opnieuw in de fout. Tot zijn opluchting zag hij de bal net naast geplaatst worden.
ZSV voerde de druk op het doel van de tegenstander op. Dat leidde tot onzekerheden in de defensie van de gasten. Ook de eigen verdediging oogde overigens niet echt solide.
De rust werd bereikt met de 0-1 stand.

In de 53e minuut keerde doelman Vaneker knap een inzet toen Vluggen goed vrij voor het doel werd gezet. Het spel van de thuisploeg werd gaandeweg beter en de druk die op het doel van de tegenstander werd uitgeoefend, groeide. In de 73e minuut leek ZSV langszij te komen na een prachtige lange bal van Rick Wiersema. Deze werd doorgekopt door Maarten Kuunders op Erwin vd Broek, die het doel op een haar na miste.
Tien minuten later ontsnapte ZSV, toen Kevin van de Broek zijn tegenstander ten val bracht binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er een bewuste val in en liet, tot afgrijzen van alles met Limburgs bloed, het spel doorgaan.
In de 88e minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg, toen een voorgegeven bal door Maarten Kuunders met het hoofd verlengd werd: 1-1! Een minuut later was dezelfde Maarten Kuunders met zijn rechtervoet bijna opnieuw succesvol, maar zijn inzet spatte op de kruising.
In de 90e minuut trapte de scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, niet in een Limburgse schwalbe en opnieuw liepen de emoties aan de kant van de bezoekers hoog op. Een gele kaart voor al te heftige protesten was het gevolg. Dat gebeurde zelfs na het laatste fluitsignaal nog een keer.

ZSV kon een zwaarbevochten punt bijschrijven en kan zich opmaken voor een druk programma. Er moeten nogal wat wedstrijden ingehaald worden! Maar eerst wacht volgende week de uitwedstrijd tegen Geldrop.