Wie een maand geleden gezegd zou hebben dat het vandaag nog zo spannend zou zijn, zou weinigen aan zijn zijde gevonden hebben. Toch was het nog een middag spannend, tot een uur of vier. Toen leek Wittenhorst weinig meer te kunnen veranderen aan een achterstand die uiteindelijk een overwinning moest worden. Niet voor de Horstenaren, maar voor ZSV. Want dan zou een overwinning voor de geelzwarten uitlopen op het kampioenschap. En zo was het ook. ZSV deed wat het moest doen en versloeg thuis SC Susteren met 4-3; EHC/Heuts won met 0-1 in Horst. Daarmee is de ploeg uit Hoensbroek de kampioen van de eerste klasse D en ZSV blijft steken op de tweede plek. Wel rest voor de ploeg van Ömer Kaya nog de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse B. Op zondag 2 juni a.s. ontvangt ZSV het Rotterdamse RKSV Leonidas. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.

Door: Martien van Rijt

De opstellingen waren nog maar net voorgelezen, of het eerste doelpunt in deze doelpuntrijke wedstrijd lag al in het netje. Een van de gasten uit Susteren stond in de 3e minuut goed bij een afgeslagen bal en plaatste vanaf zo’n zestien meter de bal in de hoek van het doel van Leon Thijs. Een tegenvaller voor de thuisploeg, maar dat resulteerde alleen maar in meer drang naar voren. Vijf minuten na de openingstreffer werd Marco Manders op rechts aangespeeld. Hij speelde zich mooi vrij en leverde een perfecte voorzet af op Thijs Meulendijks. Die controleerde de bal en haalde vervolgens heel mooi uit: 1-1.
Vier minuten later leek Thijs Meulendijks voor zijn tweede te gaan, toen hij werd diep gestuurd. Hij lepelde de bal over de uitgekomen doelman, maar ook over het doel. Aan de andere kant moest ZSV-goalie Thijs in de 20e minuut redden op een inzet vanaf rechts. De corner leverde niets op.
Acht minuten voor rust kwam ZSV opnieuw op achterstand. De linksvoor van SC Susteren wist vanachter de rug van Marco Manders het strafschopgebied in te komen en schoot bij de eerste paal binnen: 1-2. Twee minuten later kwam ZSV weer bijna langszij toen Koen Kuunders op rechts de bal kon controleren en direct op goal schoot. Een Limburgse verdediger wist op de doellijn redding te brengen. In de 42e minuut pakte de Limburgse doelman een terugspeelbal op en dat betekende een vrije trap op zo’n zeven meter van het doel. De bal werd aangetikt, waarna Rick Wiersema op doel schoot. Opnieuw wisten de Limburgers de bal van de lijn te halen. Zo gingen de ploegen rusten met een 1-2 stand.

In de tweede helft had ZSV te maken met een defensief ingestelde tegenstander. De geelzwarten hadden veel moeite om door de dubbele verdedigingslinie te komen. Als na balverlies de bal op eigen helft werd heroverd, leverde dat ruimte op en dan konden de geelzwarten gevaar stichten. Zoals in de 54e minuut toen de doelman een goede mogelijkheid voor ZSV wist te neutraliseren. In de 68e minuut leek het dan eindelijk wel te lukken. Davy Althuizen veroverde de bal, keek goed en schoof de bal naar Thijs Meulendijks die voor een leeg doel stond. Hij maaide echter over de bal heen. Een minuut later was de gelijkmaker wel een feit, toen Rick Wiersema een afgeslagen hoekschop vanaf de zestienmeterlijn binnen plaatste: 2-2.
In de 83e minuut kwam ZSV op voorsprong toen Thijs Meulendijks de bal kreeg aangespeeld en deze vervolgens keurig langs de doelman plaatste: 3-2. En de voorsprong werd ruimer! In de 89e minuut werd een aanval prachtig uitgespeeld.Thijs Meulendijks bediende Joep Claassen en die had weliswaar twee pogingen nodig, maar hij rondde wel doeltreffend af: 4-2!
De wedstrijd leek gespeeld, maar Susteren had nog een doelpunt achtergehouden. In de 91e minuut werd de 4-3 gescoord. Dat was de eindstand, al moest Leon Thijs in de 92e minuut nog wel al zijn kunnen aanspreken om een kopdoelpunt van ploeggenoot Ruud van de Vrande te voorkomen.

Toen scheidsrechter Huijs vond dat er voldoende tijd gespeeld was en zijn eindsignaal liet klinken, gingen de ZSV’ers onder luid applaus van het veld. Aan een mooi seizoen was een einde gekomen, maar er volgt nog een toetje! Donderdag a.s. wordt de eerste ronde van de nacompetitie gespeeld, maar als hoogstgeplaatste periodekampioen, is ZSV voor die ronde vrijgesteld. Zondag a.s. moeten de mannen van Ömer Kaya wel weer de wei in, voor het duel tegen Leonidas uit de Rotterdamse wijk Schiebroek, dat in de hoofdklasse B derde van onderen eindigde op de ranglijst. Uw support is natuurlijk weer zeer welkom. Trouwens, die hebben de geelzwarten ook echt verdiend!