Net voor het eindsignaal kopte Marco Manders de 1-1 binnen tegen tien dappere Heezenaren. Tien voetballers van de bezoekers waren veel gevaarlijker dan elf geelzwarten en leken op een zwaarbevochten driepunter af te gaan. Vijf minuten in blessuretijd kopte Manders uit een hoekschop toch nog de niet echt verdiende gelijkmaker tegen het net. Het breekpunt in de wedstrijd had de penalty kunnen zijn na een handsbal met een rode kaart, maar Rick Wiersema schoot de bal naast. Die misser gaf het tiental van Heeze zo veel geloof dat het de bovenliggende partij werd die bovendien dik verdiend op voorsprong kwam.

Door: Martien van Rijt

Onder een lekker zonnetje en een grote belangstelling werd het duel in gang gezet. De thuisploeg was voetballend beter voor rust, waar de bezoekers met veel inzet en snelle uitvallen eigenlijk tot meer gevaar kwamen. Vooral Ivo Moerenhout en Jorg van Galen vielen op, want met hun snelheid maakten ze het de ZSV-defensie af en toe knap lastig. Een leuke eerste helft werd met een terechte 0-0 afgesloten.
Na rust tapten de gasten uit een ander vaatje. Ze werden baas op het middenveld en creëerden veel kansen. Doelman Leon Thijs hield de thuisploeg meermalen in de wedstrijd. ZSV kon maar moeilijk tot goeie aanvallen komen en het was dan ook een beetje verrassend dat ZSV de grootste kans op een voorsprong kregen. In de 69e minuu schoot de ingevallen Stan van Helmond na een snelle uitval de bal op doel. Deze werd gekeerd, maar Maarten Kuunders kon opnieuw uithalen. Dit keer werd de bal door een verdediger met de arm gestopt. Opzettelijk, zo oordeelde de scheidsrechter, en een rode kaart en een penalty waren het gevolg. Rick Wiersema legde de bal goed, maar hij zag zijn inzet links naast de paal gaan.
De tien Heezenaren putten moed uit de misser en schakelden nog een tandje bij. Ook met tien spelers bleven ze de beste kansen creëren en het was dan ook niet verrassend en zeker verdiend dat de gasten op voorsprong kwamen. De manier waarop was wel verrassend. Uit een verre inworp werd de bal door een verdediger verkeerd met het hoofd geraakt en met een grote boog verdween het leer in de verre hoek. De uitblinkende doelman Thijs had tegen deze bal geen enkel verweer.
Vanaf dat moment probeerde ZSV nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar de beste kansen bleven voor de gasten. In de 95e minuut kopte Marco Manders in extremis een hoekschop binnen en zo werd Heeze op de valreep van de maximale score afgehouden.