Er stond veel op het spel deze zondagmiddag. ZSV moest proberen het tij te keren tegen SV Venray, na een aantal verliespartijen op rij. Coach Ger Demin werd het daarbij moeilijk gemaakt door de vele blessures en schorsingen in een selectie die toch al niet breed genoemd kan worden. Met vier spelers die normaal hooguit een plek op de bank gegund is, traden de geelzwarten aan.

Door: Martien van Rijt

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van een lid van de Limburgers, werd de wedstrijd in gang gezet. ZSV zocht direct het doel van de tegenstander op, maar bij de eerste de beste tegenaanval van SV Venray was het raak. De buitenspelval klapte niet goed dicht en een Venrayse aanvaller hield het hoofd koel: 0-1.
De thuisploeg moest deze tegenvaller verwerken en dat duurde enkele minuten, maar in de 15e minuut kwam het antwoord. Davy Althuizen ontving de bal een aantal meters buiten de zestien. Hij zag een gaatje in de Limburgse defensie en plaatste de bal net langs de rechter doelpaal binnen: 1-1.
Zes minuten later was Maarten Kuunders dichtbij de tweede Zeilbergse treffer, maar zijn kopbal ging net naast. Aan de andere kant moest doelman Leon Thijs al zijn kunnen aanspreken om een diagonaal schot onschadelijk te maken.
Net als vorige week verdiende Maarten Kuunders een penalty toen hij onreglementair tegen de grond gewerkt werd, maar ook dit keer gaf de scheidsrechter niet thuis. Het lijkt wel of de KNVB de opdracht meegegeven heeft een minimaal aantal strafschoppen te geven!
In de 29e minuut werden de zorgen voor Demin nog groter. De aangeslagen Redouan moest na enkele zware tikken het veld verlaten. Stan van Helmond kwam in zijn plaats.
Even na het halve uur, greep Dirk Verlijsdonk goed defensief in en stond daarmee aan de basis van een prima aanval, die net niet doeltreffend kon worden afgerond. Aansluitend sloeg de vlam even in de pan, maar dan langs het veld. De ZSV-assistent vlagde een aanval van SV Venray af vanwege buitenspel. De Limburgse bank was het niet eens met die beslissing en een van de begeleiders zag daar reden in om de assistent met een waterfles te trakteren op een natte douche. Vooral verdediger Wiersema wierp zich op als vredestichter en toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleek dat niet goed voor zijn concentratie geweest te zijn: De wedstrijd werd hervat en pardoes speelde hij de bal breed in de voeten van een tegenstander. Die pakte dit cadeautje met graagte uit en zette de 1-2 op het bord.
Net voor rust pakte Joep Claassen een gele kaart voor een overtreding die je aan zag komen.

Na rust moest ZSV proberen de bakens te verzetten en SV Venray deed er alles aan om dat te voorkomen. Dat resulteerde in een aantal gele kaarten voor vervelende overtredingen: sliding van achteren op Thijs Maas, hinderen bij een uittrap voor Dirk Verlijsdonk en een pittige overtreding op Rudy van den Berkmortel. Dat in een tijdsbestek van vijf minuten; het werd er niet vriendelijker op. Een speler van SV Venray pakte nog eens geel na het inkomen met gestrekt been. De Limburgers wisselden defensief. ZSV drukte, maar echte doelkansen bleven uit tot de 77e minuut. Toen kreeg Dirk Verlijsdonk een niet te missen kans. De ZSV’er dacht daar anders over, waardoor de voorsprong voor de Limburgers op het bord bleef staan. Toen even later uit een snelle uitbraak ook nog eens de 1-3 viel, was het gebeurd met de tegenstand van de thuisploeg.
Het verlies werd geslikt, hoe kon men anders…
Donderdag a.s. staat het bekerduel met Prinses Irene op het programma en volgende week volgt het duel met Geldrop. Het wordt tijd dat de ploeg van Ger Demin zich opricht, anders kan het afscheid van de succesvolle coach wel eens in mineur gaan verlopen en dat verdient Demin niet!