In Hoensbroek kwam ZSV met een 0-3 overwinning van het veld af en nu in Zeilberg lieten de geelzwarten werkelijk geen spaan heel van de koploper. De KNVB had al een bestuurslid afgevaardigd om de kampioensschaal te overhandigen aan EHC/Heutz, maar die kon al snel vaststellen dat hij beter de schaal voor Dames 1 mee had kunnen brengen. Want voor aanvang van de wedstrijd stonden twee kampioensteams van ZSV na te genieten van hun wedstrijd. Dat waren behalve de dames, ook de heren van het 3e elftal!
Vorige week werd het periodekampioenschap van periode 2 al veiliggesteld, maar in de aanloop naar dit duel werd al aangegeven dat de ploeg uit Zeilberg zich nog niet had neergelegd bij een vice-kampioenschap in de eerste klasse. Met nog drie wedstrijden te gaan, had EHC zes punten voorsprong op ZSV, dus het duel met de koploper zou wel eens een sleutelduel kunnen worden.
Of dat zo is, moet nog afgewacht worden, maar feit is dat ZSV in prima doen is.

Door: Martien van Rijt

De thuisploeg ging met duidelijke intenties van start. In de eerste minuten kreeg ZSV al drie corners te nemen. ZSV zette direct flink druk. Een kopbal uit de derde hoekschop werd met moeite van de lijn gehaald. De daaropvolgende hoekschop vormde wel de inleiding van het eerste doelpunt: Maarten Kuunders kopte in de 8e minuut de 1-0 binnen!
Het zat de gasten allemaal niet mee. De tegenstander was duidelijk de bovenliggende partij en al vroeg in de wedstrijd verdraaide Sven Dreuw ook nog eens zijn enkel. Met een brancard moest hij van het veld gedragen worden.
Na ruim een kwartier was er het eerste doelgevaar van de Limburgers. Uit een snelle uitval werd de bal over het ZSV-doel gekopt.
In de 25e minuut verdubbelde Thijs Meulendijks de score, nadat hij prima aangespeeld werd door Niek van de Berg: 2-0.
Nog voordat er opnieuw afgetrapt werd, moest de doelman van de gasten vervangen worden. Niet vanwege het scoreverloop, maar hij was geblesseerd geraakt aan zijn knie. En of dat nog niet genoeg tegenslag was, moest de wedstrijd onderbroken worden toen de coach van EHC in elkaar zakte voor zijn dug-out. De ambulance liet lang op zich wachten, ook omdat deze eerst aan de Deurnese zijde van het sportpark aan kwam rijden.
Na bijna dertig minuten gedwongen rust, keerden de elftallen weer terug om het restant, minstens elf minuten, van de eerste helft uit te spelen. De coach was inmiddels op eigen kracht, weliswaar ondersteund, in de ambulance gekomen en weggebracht.
In de 38e minuut moest Leon Thijs al zijn kunnen laten zien en dat deed hij. Met een prima reactie werkte hij een schot uit zijn doel. Aan de andere kant was ZSV weer gevaarlijk. Op slag van rust straften de voorwaartsen van ZSV bijna een defensieve fout af. De inzet kon nog net tot hoekschop worden verwerkt.
Met een verdiende voorsprong gingen de geelzwarten een korte rust in, want na vijf minuten wilde de scheidsrechter het duel weer hervatten. Logisch na de verplicht opgelegde onderbreking.

Na ruim een kwartier arriveerde de ambulance.

Ook in de tweede helft was ZSV heer en meester op het eigen veld. In de 57e minuut werd Davy Althuizen diep gestuurd en vervolgens onreglementair gestopt. Geel en een penalty waren het gevolg. Maarten Kuunders benutte de strafschop en bracht daarmee de stand op een comfortabele 3-0!
In de 64e minuut stuurde Niek van de Berg Davy Althuizen diep, maar die wist de grabbelende doelman niet te passeren. ZSV hield druk op het Limburgse doel en een minuut later was het wel weer raak. Marco Manders was mee opgekomen en in de zestien zag hij geen afspeelmogelijkheid. Hij schatte de situatie goed in en joeg de bal toen zelf maar in het dak van het doel: 4-0!
In de 72e minuut liep ZSV dik verdiend uit naar 5-0! Een prachtige combinatie van Rick Wiersema, Niek vd Berg en Thijs Meulendijks werd door laatstgenoemde afgerond.
De net ingevallen Ward Veldpaus die Maarten Kuunders was komen vervangen, dwong in de 76e minuut een vrije trap af. Een terugspeelbal werd opgepakt, met een indirecte vrije trap tot gevolg. Vier, vijf mogelijkheden kwamen daaruit naar voren voor ZSV, maar de bal wilde er niet in.
In de 78e minuut kwam Luc Matheij voor Joep Claassen en een minuut later had Ward Veldpaus de bal in het doel liggen. Dit doelpunt werd echter geannuleerd vanwege buitenspel. Aan de andere kant van het veld viel nog wel een doelpunt. Een Limburgse aanvaller liep tegen doelman Thijs op, die daarvoor een penalty en een gele prent tegenkreeg. De verbazing viel van zijn gezicht af te lezen. Gerechtigheid zegevierde niet, want hij had geen antwoord op de goed genomen strafschop: 5-1.
In de 83e minuut was Davy Althuizen dichtbij het halve dozijn aan ZSV-treffers, maar hij zag zijn inzet op de kruising uit elkaar spatten.
Daarmee was het wel gedaan met de wedstrijd. Stan van Helmond kwam nog voor Thijs Meulendijks in het veld, maar doelgevaar deed zich niet meer voor. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot, was een dankbaar applaus van de ZSV-achterban gemeend en op zijn plaats!

Volgende week wacht het duel met Chevremont. ZSV zal daar vele kilometers voor moeten afleggen, maar er wacht dan opnieuw een finale. Chevremont staat derde en ZSV moet winnen wil het kans maken op het kampioenschap. Bovendien zal EHC dan in de laatste duels punten moeten laten liggen, want het heeft nog altijd een voorsprong van drie punten.