In Zeilberg was ZSV al met 2-1 te sterk voor Chèvremont en ook in Kerkrade wonnen de geelzwarten met dezelfde uitslag. Omdat ook EHC wist te winnen, bedraagt de achterstand op de koploper nog altijd drie punten. Pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie zal dus duidelijk worden wie de kampioensvlag mag hijsen. Zou dat EHC zijn, dan voetbalt ZSV verder in de nacompetitie, om zo de weg naar de hoofdklasse proberen te vinden.

Door: Martien van Rijt

Chèvremont kwam duidelijk beter uit de startblokken dan ZSV. In de 5e minuut was de thuisploeg dichtbij een voorsprong, maar een aanval over de linkerkant kon net niet afgerond worden. Vier minuten later moest Koen Kuunders zelfs op de doellijn koppend redding brengen en het leek wachten op een Limburgs doelpunt. Toen het eerste kwartier erop zat, kroop ZSV uit zijn schulp. Thijs Meulendijks werd goed diep gestuurd, maar op weg naar de goal had hij net wat te veel tijd nodig. Ten koste van een hoekschop kon ingegrepen worden. Die hoekschop werd afgeslagen en uit de tegenstoot wist de thuisploeg bekeken af te ronden: 1-0.
ZSV zat niet bij de pakken neer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Al snel leek Maarten Kuunders daarvoor te gaan zorgen, toen hij voor de keeper werd gezet. Iets te lang treuzelen maakte afronden onmogelijk. De thuisploeg moest meer fysieke kracht in de strijd gooien om ZSV van het doel weg te houden en dat leverde al snel een gele kaart op toen Maarten Kuunders in de 34e minuut net voor de zestien werd vastgepakt om de aanval eruit te halen. De vrije trap van Davy Althuizen ging richting de linker benedenhoek, maar daar was de doelman ook op tijd.
In de 41e minuut was er eerst geel voor Joep Claassen voor doorgaan op de tegenstander en even later scoorde Maarten Kuunders de gelijkmaker. Rick Wiersema legde de bal uit een vrije trap precies op het hoofd van de ZSV-aanvaller: 1-1! ZSV bleef aandringen en de thuisploeg had het moeilijk. Opnieuw ten koste van een gele kaart werd een ZSV-aanval onderbroken. In de 45e minuut was Davy Althuizen nog een keer dichtbij de voorsprong, maar de rust werd met een 1-1 stand bereikt.

Ook in de tweede helft bleef ZSV sterker, maar het duurde tot de 65e minuut voordat het Limburgse net gevonden werd. Maarten Kuunders rondde een mooie pass van Niek van de Berg prima af: 1-2! In het laatste kwartier was er nog een mooie mogelijkheid voor Niek van de Berg, toen die door Maarten Kuunders vrij voor de doelman gezet werd. Het doel werd echter niet gevonden.
Er waren nog invalbeurten voor Ward Veldpaus, Stan van Helmond en Luc Matheij. Laatstgenoemde kwam voor de aangeslagen Ward Veldpaus die maar net aan tien speelminuten toekwam.

Volgende week ontvangt ZSV op het eigen sportpark SC Susteren en kan het proberen de koploper bij te halen.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Marco Manders, Ruud vd Vrande, Rick Wiersema, Niek vd Berg, Joep Claassen, Dirk Verlijsdonk, Koen Kuunders, Thijs Meulendijks, Maarten Kuunders en Davy Althuizen.