ZSV heeft zondagmiddag prima zaken gedaan. Door het puntverlies van medekoploper SV Deurne gaan de geelzwarten, die thuis met 2-1 wonnen van Chevremont, nu samen met EHC/Heuts aan de leiding in de 1e klasse!
Vanuit een sterke organisatie werd hard gewerkt en prima gevoetbald en op de overwinning valt niets af te dingen. De gasten hadden de handen vol om de ZSV’ers tegen te houden en kregen maar liefst vijf gele kaarten voorgehouden, waar misschien één kaart een andere kleur had moeten hebben.

Door: Martien van Rijt

Al direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat de thuisploeg alleen maar voor winst wenste te gaan. In de derde minuut werd Maarten Kuunders in het strafschopgebied van de Limburgers aan het werk gezet. Hij omspeelde kundig de doelman, maar die haalde de spits op een schandalige manier neer. Een penalty en een gele kaart, die eigenlijk rood van kleur had moeten zijn, vielen hem ten deel. Rick Wiersema legde aan en hij scoorde overtuigend: 1-0.
Amper een minuut later ging de snelle Stan van Helmond goed door, maar hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden.
De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en speelde prima verzorgd voetbal. In de 25e minuut was er een mooie aanval over links, die uiteindelijk de mee opgekomen Niek v.d. Berg bijna een doelpunt opleverde. Zijn schot kon door de Limburgse goalie met moeite gepareerd worden.
Na een klein half uur spelen kreeg ZSV een tegenvaller te verwerken. Een ongevaarlijke hoge bal ging richting doel van doelman Leon Thijs die riep om de bal los te laten. De bal had echter zo’n sterk effect in zich dat deze door de stuit extra hoogte en snelheid meekreeg, waardoor doelman Thijs in de lucht grabbelde. Omkijkend kon hij het leer nog net in zijn doel zien verdwijnen: 1-1.
De geelzwarten waren al snel weer bekomen van deze tegenslag, want in de 33e minuut was er bijna weer een voorsprong. Een hard ingeschoten bal kon door de doelman slechts geblokt worden, waarna Stan van Helmond hard op doel schoot. Liggend op de doellijn wist de Limburgse goalie de bal nog onschadelijk te maken.
Een minuut later was het toch 2-1! Davy Althuizen draaide een vrije trap prachtig in de verre bovenhoek.
De eerste helft was een aantrekkelijk schouwspel met een hard werkend ZSV als bovenliggende partij. Terecht kon met de 2-1 voorsprong de thee opgezocht worden.

Ook in de tweede helft was ZSV de sterkere en in de 55e minuut combineerde Joep Claassen zich met Maarten Kuunders prachtig vrij. Zijn boogbal over de uitkomende doelman belandde op de lat. Vier minuten later mocht Davy Althuizen aanleggen voor een vrije trap. Opnieuw stuurde hij de bal naar de kruising, maar dit keer kon de goalie nog net zijn vingers tegen de bal krijgen.
De gasten wisselden aanvallend en lieten veel ruimte vrij. ZSV wachtte de aanvallen rustig op om bij balherovering er snel uit te komen. Dat leidde niet meer tot doelpunten. De gasten wisten nog enkele kansen te creëren, maar mede dankzij doelman Thijs werd er geen goal meer weggegeven. In blessuretijd plukte de ZSV-goalie nog prachtig de bal van de voet van een Limburgse aanvaller.

ZSV kan trots zijn op de positie die het inneemt op de ranglijst en volgende week vol vertrouwen afreizen voor het duel tegen Susteren.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Marco Manders, Ruud v.d. Vrande, Rick Wiersema, Niek v.d. Berg, Joep Claassen, Dirk Verlijsdonk (91’ Jordy v.d. Heijden), Luc Matheij, Davy Althuizen (94’ Dave Huijsman), Maarten Kuunders en Stan van Helmond (77’ Joost Verberne).