Nadat vorige week de nummer een van de ranglijst Schaesberg aan de zegekar gebonden werd, was het zaterdagavond VV Geldrop dat in eigen huis de drie punten aan ZSV moest laten. De thuisploeg, vooraf toch getipt als titelkandidaat, wist ondanks twee furieuze beginfases der beide helften niet tot score te komen, waar ZSV dat wel lukte uit een prima uitgevoerde variatie op een hoekschop.
Wel verloren beide ploegen een speler, nadat zij net voor rust met een misselijkmakende klap de hoofden tegen elkaar lieten klappen. In de rust werden beide spelers naar het ziekenhuis vervoerd. De Geldropspeler had geen gevoel meer in zijn hand en een bloedende hoofdwond. ZSV’er Maarten Kuunders wist in de rust helemaal niet meer dat er gescoord was…! Voor laatstgenoemde betekende het een hersenschudding die hij bij de botsing opliep.

Door: Martien van Rijt

Scheidsrechter Kok had amper tonen uit zijn fluitje gekregen of de thuisploeg toog furieus ten aanval. Dat leverde slechts een schot op doel op. ZSV liet de gastheren uitrazen en rond de tiende minuut gingen de gasten ook denken aan aanvallen. Dat leverde in de 12e minuut een vrije trap op, waarvoor Wiersema zich posteerde. Zijn inzet werd door Ron Verlijsdonk teruggelegd op Davy Althuizen, die gevaarlijk uithaalde. Dat deze doelpoging geen score opleverde was miraculeus. Twee minuten later was er opnieuw een vrije trap vanaf rechts en opnieuw ontfermde Wiersema zich over de bal. Zijn scherp aangesneden voorzet werd maar nauwelijks over gekopt.
Terwijl het spel op en neer golfde, werden de aanvallen van ZSV steeds beter uitgevoerd en vormden de gasten de bovenliggende partij. In de 21e minuut was er een aanvalscombinatie van wonderlijke schoonheid, waarbij de bal tot twee keer toe met de hak werd doorgespeeld. Ron Verlijsdonk knalde het leer vervolgens hoog over.
Vijf minuten later was de thuisploeg tot twee keer toe gevaarlijk. Uit een vrije trap werd rakelings naast gekopt en amper een minuut later moest doelman Thijs daadkrachtig optreden. Met een sublieme redding voorkwam hij een doelpunt van de doorgebroken Geldrop-spits.
ZSV kreeg enkele hoekschoppen te nemen en was daaruit wel gevaarlijk, maar niet doeltreffend. Tot in de 34e minuut. Meulendijks legde de bal vanuit de corner terug op Van de Mortel. Die dreef de bal even op, om hem vervolgens weer terug te spelen op Meulendijks. De krullende voorzet werd hard binnengekopt door Dirk Verlijsdonk en ZSV leidde verdiend met 0-1!
Vijf minuten voor het rustsignaal deed zich de al eerder beschreven botsing voor. Nadat de spelers enigszins waren opgelapt, kwamen beiden nog terug in het veld. Maarten Kuunders leek zelfs bij te dragen aan een grotere voorsprong! Een geweldige dieptepass van Wiersema legde Kuunders in de loop stil op zijn schoen. In plaats van uit te halen, legde hij de bal terug, maar het schot dat volgde, werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. Zo werd de rust bereikt met een terechte 0-1 stand.

In de tweede helft kwamen beide slachtoffers van de botsing net voor rust niet meer terug. De plek van Maarten Kuunders werd ingenomen door rechtsbuiten Thijs Meulendijks. Op diens plek kwam Redoan te spelen. Hij viel prima in en ook Meulendijks werkte zich een slag in de rondte op het middenveld. Dat geldt overigens voor alle geelzwarten!
Geldrop wisselde en voerde de druk op. ZSV liet zich terugzakken om vanuit de defensie met snelle uitvallen toe te kunnen slaan. Zo bleef het spel op en neer golven en genoot het publiek van een mooie wedstrijd, ondanks de koude herfstavond.
Met nog een kwartier te spelen, werd ook de laatste aanvallende wissel doorgevoerd door de leiding van VV Geldrop. De ruimte die achterin werd weggegeven, werd daarmee steeds groter. ZSV had echter geen aanvallende intenties meer. De bal op de helft van de tegenstander in bezit houden, had een hogere prioriteit. Dat lukte niet steeds, maar regelmatig moesten de spelers van de thuisploeg weer terug richting eigen doel om de bal te ontfutselen aan de ZSV-aanvallers.
Toen scheidsrechter Kok vond dat ook de blessuretijd verstreken was en affloot, was de vreugde groot bij de ploeg van coach Ger Demin. En niet alleen bij de spelers! Ook Demin zelf was in zijn nopjes met de overwinning die toch ook vooral door hard werken tot stand was gekomen!

ZSV behaalde uit de laatste drie wedstrijden (en tegen hoog ingeschatte tegenstanders) de volle winst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SV Someren. Opnieuw een wedstrijd om naar uit te kijken!